Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 


Στην συνάντηση - συζήτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, με τις περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις μετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Σηφουνάκης που είναι και υπεύθυνος για την σύνταξη του κεφαλαίου για το Περιβάλλον του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007) στο Ζάππειο μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν επίσης η Άννα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη για το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και ο Αντρέας Λοβέρδος υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του Κόμματος.
Στην διάρκεια της συνάντησης με τις Περιβαλλοντικές και Οικολογικές Οργανώσεις, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως το Περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα και ότι είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ποιότητα ζωής.
Ο κ. Σηφουνάκης, αφού άκουσε και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των οργανώσεων, επεσήμανε πως πλέον σε όλο τον κόσμο οι πολίτες ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται προκειμένου να περιορίσουν και να αναστρέψουν τις δυσμενείς περιβαλλοντικές και κλιματικές αλλαγές.
Επίσης παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες και δράσεις που προβλέπει το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στον κρίσιμο αυτό τομέα όπως :
- Την δημιουργία αυτοτελούς Υπουργείου Περιβάλλοντος, στην ευθύνη του οποίου υπάγονται τα δάση, ο αιγιαλός και η παραλία
- Μέσα στην πρώτη τετραετία της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θεσμοθετείται το δασολόγιο και ολοκληρώνεται το κτηματολόγιο
- Χωροθετούνται όλες οι λειτουργίες και δράσεις με δυνατότητα δόμησης για κατοικία στις εκτός σχεδίου περιοχές, μόνο όπου χωροταξικά προβλέπεται
- Προστασία της πεδινής και γεωργικής γης
- Ολοκλήρωση και εξειδίκευση του θεσμικού πλαισίου για όλες τις προστατευόμενες περιοχές

 

 

Στη σημερινή συνάντηση  - συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και τους κ.κ. Α. Διαμαντοπούλου, Ν. Σηφουνάκη και Α. Λοβέρδου συμμετείχαν οι παρακάτω οργανώσεις:


Greenpeace  
WWF Ελλάς  
Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μεσόγειος SOS 
Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ 
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία  
Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης  
Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας – ΜΟΜ  
Ανακύκλωση SOS 
Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πουλιών Αίγινας 
ΕΛΕΤΑΕΝ, Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας 
ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Πανελλαδικό Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων
Ελληνικό Δίκτυο Βιοτόπων – Υγροτόπων
Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον
Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών Medaset – Hellas
ΜΙΟ – Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Sunstainable Development
Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Φύσης

ΣΕΒ
ΓΣΕΕ
ΟΚΕ
ΣΕΠΟΧ
ΣΑΔΑΣ


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Σηφουνάκης αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.